fbpx

Area 51 is niet meer zomaar een skatepark!

De afgelopen jaren heeft Area 51 skatepark het voormalige SEU gebouw gedeeld met meerdere urban gerelateerde activiteiten en organisaties zoals EMOVES, 040 BMX Park, Breakdancegroep “The Ruggeds” en urban dansschool On The One. In maart 2018 zijn Area51 Skatepark en 040 Bmx Park gefuseerd en mag zich sindsdien het grootste skatepark van de Benelux noemen. Urban dansschool On The One sloot zich later aan in 2019.
De samenwerking tussen al deze partijen resulteerde in een plan om Area 51 te laten ontwikkelen tot een gebouw gewijd aan “urban culture”. Met een behaalde 4 miljoen uit de Brainport Regio Deal in 2019 ondergaat Area51 momenteel een complete verbouwing om een permanente hotspot te worden voor urban sports en cultuur in Eindhoven.

Wat kun je allemaal vinden bij de nieuwe Area 51?

Urban Sports

Het gloednieuwe parcour van het park zal ten alle tijden toegankelijk zijn voor alle disciplines: Skateboarden, BMX, Inline-skaten, Stunt Steppen en WCMX. Tevens zullen de lesruimtes buiten de reguliere lestijden ook toegankelijk zijn om kennis te maken met urban sport. Naast al deze disciplines zijn we zeer enthousiast een nieuw discipline te introduceren: Freerunning. Naast de legendarische MU Bowl is er een free run gedeelte ingetekend om ook deze groep bij Area 51 te kunnen bedienen. Zodra we weer geopend zijn neem/huur een Skateboard, BMX of Step bij Area 51 en rol zelf door het park of neem deel aan 1 van onze lessen of workshops in: Skateboarden, Bmxen, Stunt Steppen of Freerunning.

Urban Dance

Urban dance heeft altijd zijn plek gehad binnen Area 51, zelfs voordat er überhaupt sprake was van een skatepark werd het pand in de beginjaren de thuisbasis van breakdance crew the Ruggeds. Zei brachten de eerste B-boys en B-girls samen en vormde hiermee hun eigen community. Ons nieuwe pand heeft daarom 3 volledig uitgeruste dansstudio's die tevens de mogelijkheid hebben om af gehuurd te worden.

Music

Natuurlijk vergeten wij muziek niet. Omdat muziek een essentieel onderdeel is voor alle disciplines en tevens creativiteit stimuleert zal ook muziekproductie een plek krijgen binnen Area 51. Wij presenteren daarom ook met trots onze nieuwste aanwinst binnen het pand “event space name?”. De oude omkleedruimte van het voormalige philips complex wordt verbouwd tot een evenementenruimte voor incidentele club nachten, concerten, competities en meer.

Area 51 Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief.


 Dansen    Urban sports    Urban Culture

Contactinfo

  • Stichting Area 51
  • Ketelhuisplein 18
  • 5617 AE Eindhoven, NL
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© Area 51 Eindhoven. Alle rechten voorbehouden