fbpx

Over Breakdance

Ontstaan in de Bronx, New York uit de strijd om gehoord te worden en wereldwijde populariteit te bereiken (en zelfs olympische status). Breaking, ook wel bekend als "breakdance", wordt door velen beschouwd als één van de fundamenten uit de hiphopcultuur. Muzikale inspiratiebronnen die terug reiken tot de jaren 70 en de energieke uitvoeringen van de "godfather of soul" James Brown.

In de beginperiode van breakdance werd een zogehete break -het instrumentale - deel van een nummer dat herhaaldelijk door de DJ wordt afgespeeld - meestal in nummers verwerkt om een showcase van breakdancemoves mogelijk te maken. Jongens en meisjes die op deze breaks dansten, noemden zichzelf B-boys en B-girls. Breakdance is een geïmproviseerde dansstijl die je creativiteit, kracht en  uithoudingsvermogen ontwikkeld en verbreed.

Breakdance Lessen voor alle niveaus en leeftijden

Bij Area 51 Dance bieden we beginners lessen aan voor drie leeftijdsgroepen: kinderen van 6+, 8+ en volwassenen. 

In de beginners klassen leren kinderen en volwassenen een solide basis in alle vier de elementen van Breaking - top rock, footwork, freezes en power moves. In de tussenklasse leren kinderen van 6+ en 8+ meer complexe bewegingen, powermoves en hun variaties. 

De gevorderde klas bereidt jonge b-girls en b-boys voor op battle en helpt hen bij het vinden van hun unieke stijl van breaken.

Welke breakdance les kies jij?


Hip Hop Freestyle Lessen

Hiphop kent zijn oorsprong in het late funk tijdperk (jaren 70) met zelfs verre invloeden van de Jazz cultuur. Maar de dansvorm zoals wij deze kennen heeft pas echt zijn vorm gekregen in de jaren 80 in de straten van New York. Hiphop dans was toentertijd nog geen gevestigde dansstijl en werd pas bekend bij het grote publiek door middel van verschijningen op TV door de New Jack Swing (muziekgenre) beweging.

Over Hip Hop Freestyle

In onze hiphop lessen herhaal je niet enkel de bewegingen van de leraar. Maar door verschillende hiphop oefeningen en technieken uit te proberen, leer je jezelf uit te drukken op je eigen, unieke manier. Als Hip Hop Freestyle danser of danseres word je onderdeel van een creatieve en levendige underground dance scene die, in plaats van teamcompetities, bij jams en battles samenkomt om kennis uit te wisselen en vooral plezier te hebben.Of je nu een beginner of een gevorderde danser bent, bij onze freestyle lessen kun je op je eigen tempo jou dansstijl verkennen. 

Check ons op Instagram:

Area 51 Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief.


 Dansen    Urban sports    Urban Culture

Contactinfo

  • Stichting Area 51
  • Ketelhuisplein 18
  • 5617 AE Eindhoven, NL
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© Area 51 Eindhoven. Alle rechten voorbehouden